fbpx

Konverzacijski engleski – šta ovakav kurs engleskog podrazumeva?

Engleski jezik se ne uči preko noći, treba imati želju za učenjem, motivaciju, radne navike, dobru organizaciju, kontinuitet u učenju… Svi mi kada učimo neki strani jezik, pa tako i engleski, nastojimo da govorimo što bolje i da to zvuči što približnije izgovoru izvornih govornika. Ali nekada to zaista nije lako. Često se desi da ljudi uče engleski godinama, da imaju dosta znanja kada je u pitanju gramatika ili vokabular. Ali kada treba da govore na engleskom i da primene naučeno, tad nastaje problem. Treba se u trenutku setiti koju reč i koji gramatički oblik upotrebiti, a da to zvuči prirodno. Neko opet razume svaku reč dok sluša nekog drugog, ali mu je teško kada treba da govori na engleskom Tečno govorenje na engleskom nije lako, ali uz dobru vežbu se sve postiže. Zato se okružite engleskim jezikom, slušajte ga što više i kad god imate priliku da govorite na engleskom, iskoristite je. Nemojte se obeshrabriti kada napravite neku grešku, jer i to je deo učenja.

U današnjem članku saznaćete šta je konverzacijski engleski, zašto je korisno znati ga i kako Vam kurs može pomoći da ga naučite i dodatno usavršite.

Šta je uopšte konverzacijski engleski i zašto je važan?

Svi znamo da dobro poznavanje engleskog donosi brojne prednosti – lakše je da se sporazumete kada ste u inostranstvu, veće su šanse da upišete fakultet koji želite, pa i da dobijete posao o kom ste toliko maštali; naročito ako planirate da svoju karijeru ostvarite u inostranstvu ili ako Vaša firma, odnosno firma za koju radite sarađuje sa klijentima iz inostranstva.

Konverzacijski engleski se odnosi na engleski jezik koji se koristi pre svega u svakodnevnim i neformalnim situacijama, ali i u poslovnom i formalnom okruženju. Takođe, konverzacijski engleski pomoći će Vam da samouvereno komunicirate i da se sporazumete u svakoj situaciji, gde god da se nalazite.

Ukoliko želite da što bolje savladate konverzaciju na engleskom jeziku, predlažemo Vam da upišete konverzacioni kurs engleskog jezika.

Da li mogu da pohađam ovaj kurs iako nemam nikakvog predznanja?

Naravno. Konverzacijski engleski mogu učiti svi. Konverzacioni kurs engleskog jezika koristiće kako onima koji već imaju određeno predznanje iz engleskog, tako i onima koji nisu ranije imali dodira sa engleskim, a želeli bi da ga nauče. U skladu sa tim postoji konverzacijski kurs engleskog jezika za početnike, za one čije je znanje engleskog na srednjem nivou, ali i za one naprednije, kojima će ovaj kurs pomoći da poboljšaju svoje veštine u komunikaciji i konverzaciji.

Kako izgleda i šta podrazumeva konverzacioni kurs engleskog jezika?

U engleskom jeziku postoje četiri jezičke veštine: govor (Speaking), pisanje (Writing), čitanje (Reading) i slušanje (Listening). Sve ove veštine podjednako su važne za pravilno učenje i usvajanje jezika. Ipak, kada je konverzacijski engleski u pitanju, akcenat se stavlja na konverzaciju u usmenom obliku, na govor. Kurs konverzacionog engleskog pomoći će Vam da Vaš engleski jezik bude što tečniji i da zvuči što prirodnije. Vežbaćete pravilan izgovor, učiti nov vokabular i gramatiku, ali sve to na zanimljiv način – kroz razgovor.

Cilj kursa konverzacionog engleskog jeste da Vam pomogne da unapredite svoje komunikacijske veštine i da se osećate samouvereno dok govorite na engleskom jeziku. Ovaj kurs će Vam pomoći da održavate i dodatno usavršite naučeno, ili da jednostavno osvežite svoje znanje ukoliko dugo niste koristili engleski jezik.

Konverzacijski kurs engleskog jezika možete pohađati u fizičkoj učionici u centru za strane jezike, ali i u virtuelnoj učionici, putem interneta. Takođe, možete izabrati grupnu ili individualnu nastavu, u zavisnosti od Vaših afiniteta i od toga kakav tip nastave nudi Vaša škola jezika.

U našoj školi engleskog jezika „JCR English“ možete učiti konverzacijski engleski online, gde se časovi odvijaju putem virtuelne učionice. Konverzacijski kurs engleskog online odličan je način da poboljšate svoje jezičke veštine. Online časovi Vam pružaju mogućnost da učite i napredujete iz svoje najudonije fotelje, a da pritom ne morate da napuštate stan i gubite vreme u putu do centra za jezike i nazad.

Konverzacijski kurs u našoj školi podrazumeva učenje i obnavljanje novog vokabulara, obrađivanje različitih tematskih celina, a zatim komunikaciju i diskusiju o temi, kao i čitanje teksta u vezi sa datom temom. Ne samo kada je u pitanju konverzacijski engleski jezik, već i kada se uči i engleski i bilo koji strani jezik, bitno je da se vokabular ne uči napamet, pojedinačno i van konteksta, već to treba činiti kroz razgovor i diskusiju. Upravo to je praksa i na našim časovima. Govor, pravilan izgovor i gramatika uvežbavaju se kroz ispravke i objašnjavanje ispravljenih grešaka.

Tokom nastave, učenik je subjekat u nastavi i fokus je na njemu. Učenici su ti koji aktivno učestvuju, govore i komuniciraju većinu vremena, a nastavnik je tu da vodi čas, da učenike usmerava, posavetuje i da ih ispravi kada pogreše. Nakon što se čas završi, nastavnik će Vam pružiti povratne informacije i daće Vam savete kako da dalje napredujete i kako da usavršite svoj konverzacijski engleski. Pored toga, dobićete snimak sa svakog časa kom ste prisustvovali, kako biste kasnije mogli da se podsetite svega što je tokom časa obrađeno.

U školi „JCR English“ nastava se održava u grupi (4 do 6 polaznika) ili individualno, u zavisnosti od želje i mogućnosti polaznika. Pre početka kursa vrši se testiranje polaznika, kako bi se rasporedili u adekvatne grupe, te kako bi se na taj način postigla maksimalna efikasnost u nastavi. Kurs mogu pohađati svi – početnici, učenici sa srednjim nivoom znanja, ali i oni napredniji.

Koliko traje konverzacioni kurs engleskog jezika?

Koliko će sam kurs trajati, zavisi od više faktora: od centra za jezike u kom pohađate kurs, zatim od nivoa znanja engleskog jezika i svakako od Vaših potreba, ciljeva i od Vaše želje i motivacije za napretkom. U našoj školi, između ostalog, održava se koverzacioni kurs engleskog jezika za početnike (beginner), kao i za i one sa nižim srednjim nivoom znanja (low intermediate). Kurs se sastoji se iz 10 konverzacionih časova. Učenici čije je znanje na višem srednjem (upper intermediate) i najvišem (advanced) nivou sami biraju koliko će kurs trajati. To može biti od 10 dana do 2-3 godine. Što više vežbate i usavršavate se, Vaš konverzacijski engleski biće sve bolji. Izbor je na Vama.

 

Ako odlučite da konverzacijski engleski jezik učite u našoj školi, imaćete priliku da učite od kvalifikovanih nastavnika koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa polaznicima širom sveta.

Ukoliko imate dodatna pitanja ili želite da se prijavite na online kurs engleskog jezika u našoj školi, možete to učiniti pozivom na broj +381 66 53 29 588 ili putem imejla office@jcrenglish.com.

Ako Vam se dopao ovaj tekst, podelite ga sa prijateljima i onima kojima bi mogao biti od koristi.

Praznično poklanjanje se nastavlja!

Poklon video kurs

Creative Vocabulary Acquisition (Kreativno usvajanje vokabulara)

Uz svaki kupljen video kurs na B1 ili B2 nivou u toku Januara.