fbpx

Preporuke za kurs engleskog jezika

Kada biramo školu engleskog jezika u kojoj ćemo pohađati nastavu, više faktora može uticati na naš izbor: udaljenost škole od mesta u kom živimo, zatim da li nam odgovara raspored, odnosno vreme kada se nastava održava i sl. Kada je u pitanju kurs engleskog online, u tom slučaju ne moramo da razmišljamo o tome gde se nalazi škola engleskog jezika i koliko nam vremena treba da do nje stignemo, pa ni da se brinemo da li ćemo termine časova moći da uklopimo sa drugim obavezama koje nas čekaju. Kada učimo engleski online, sami biramo termine, a nastava se odvija od kuće (ili sa neke druge lokacije koja nam odgovara), bez potrebe da se igde putuje. Da li će Vaš izbor biti učenje u prostorijama centra za jezike, ili će to pre biti učenje engleskog preko interneta, zavisi od Vaših afiniteta, potreba i mogućnosti. Svakako, bilo da je u pitanju kurs engleskog online ili offline (u učionici), nećete pogrešiti dokle god učite i usavršavate se.

Međutim, ono na šta naročito treba da obratimo pažnju pri odabiru škole, jesu preporuke. Kada pomenemo preporuke za kurs engleskog jezika, mislimo pre svega na preporuke polaznika koji pohađaju ili koji su ranije pohađali tu školu. Zašto je, odnosno da li je uopšte bitno da upišemo proverenu školu, koju nam je neko preporučio, i na šta treba da obratimo pažnju kada tražimo preporuke za kurs engleskog jezika – pročitaćete u nastavku našeg današnjeg članka.

Da li je zaista bitno da odaberemo školu po preporuci njenih polaznika?

Pri odabiru škole koju ćemo pohađati, niko ne može da nam stopostotno garantuje da će nama baš ta škola odgovarati i da ćemo baš tu najviše naučiti i napredovati. Jer nismo svi isti, ne učimo svi na isti način, nemamo svi iste želje i ciljeve. Ipak, ono što dosta može da nam pomogne pri proceni i odabiru škole, jesu preporuke onih učenika koji već imaju iskustva sa tom školom. Ne kaže se bez razloga da se dobar glas daleko čuje.

Zašto su preporuke za kurs engleskog jezika toliko važne?

Svakoj školi polaznici treba da budu na prvom mestu, i ako oni nisu zadovoljni njenim kvalitetom, činjenica je da ni ta škola neće dugo opstati. Ali ukoliko je jedan učenik zadovoljan i ima samo pozitivna iskustva i reči hvale za određenu školu jezika, preporučiće je nekom; pa i ako taj novi polaznik bude zadovoljan, preporučiće je drugima, i tako u krug. Preporuke za kurs engleskog jezika od velike su važnosti jer su upravo one garancija kvaliteta i pokazatelj polaznicima da mogu da imaju poverenja u tu školu.

Složićemo se sa dobro poznatom izrekom da je vreme novac. Kako ne biste bespotrebno gubili vreme, energiju i novac na časove koji Vam neće odgovarati i na kojima nećete steći znanje koje Vam je potrebno, savetujemo Vam da se pre upisa u željenu školu dobro informišete i da pokušate da saznate kakva su iskustva onih koji uči ili su učili u školi koju razmatrate.

Da li je bolje odabrati školu koja ima odličan marketing i ne tako mnogo preporuka, ili je bolje opredeliti se za školu koja nema tako dobru reklamu, ali ima dosta preporuka?

Odlično je kada je neka škola engleskog jezika dobro reklamirana, sa dobrim marketingom i još boljim preporukama. Međutim, ponekad se desi da danima, mesecima slušamo reklamu na radiju za neku školu, sličnu reklamu opet vidimo na TV-u, a kada surfujemo internetom, opet nam iskače ista reklama. Pomislimo: „Ova škola mora da je toliko dobra čim je toliko reklamiraju“. Odemo na čas sa visokim očekivanjima, a vratimo se kući razočarani i sa potpuno drugačijim utiscima. A može se desiti i sledeće: polaznik Vam preporučuje školu engleskog u kojoj uči, iznosi odlične utiske, pa i Vas tim svojim rečima zainteresuje, te odlučite da prisustvujete jednom času – iako nikad ranije niste čuli za nju, pa ste malko i sumnjičavi. Ali nakon probnog časa, shvatate da je sumnja bila nepotrebna, da je polaznik pomenute škole zaista bio u pravu i da su njegove preporuke za kurs engleskog jezika od velikog značaja.

Ovo je samo primer i nikako ne znači da su škole sa odličnim marketingom loše ili da reklame nemaju smisla. Naprotiv, plaćene reklame su dobar način pomoću kojih škola može da dopre do što većeg broja polaznika. Ipak, naše mišljenje je da su preporuke za kurs engleskog jezika važnije od samog marketinga, i da o uspešnosti neke škole najviše govore njeni polaznici. Zapravo, njihove preporuke su ipak najbolja i najdragocenija reklama koju jedna škola može da ima.

Ali kako da znamo na čije preporuke možemo da se oslonimo? Tačnije, na šta treba da obratimo pažnju kada tražimo preporuke za kurs engleskog jezika?

Sada se postavlja pitanje čije preporuke treba da uvažimo i šta je bitno kada tražimo preporuke za kurs engleskog jezika koji želimo da upišemo.

Najpre je važno da se dobro informišete o školi koju želite da upišete. Vrlo je bitno da to budu preporuke od onih koji su zaista imali iskustva sa tom školom. Ako lično poznajete nekog od polaznika škole za koju se interesujete, tim bolje. Ako to nije slučaj, preporuke za kurs engleskog jezika i utiske o tom kursu uvek možete pročitati na veb-sajtu škole, a onda i na društvenim mrežama, na forumima i drugim izvorima na internetu.

Kao što smo rekli, najverodostojnije informacije i utiske saznaćemo od osoba za koje zasigurno znamo da su imali dodira sa školom o kojoj se govori, ali kako nam niko ne može apsolutno garantovati da će nam način rada neke škole odgovarati, besplatan probni čas koje mnoge škole nude, odlično je rešenje.

Kako funcioniše besplatan probni čas?

Besplatan probni čas nudi većina škola engleskog jezika, pa između ostalog i naša škola. Na probnom času možete sami videti kako funkcioniše jedan čas u toj školi i zaključiti da li Vam se dopada škola i način rada. Upoznaćete nastavnika, a on će Vas uputiti u sve pojedinosti koje Vas budu zanimale. Zajedno sa nastavnikom, utvrdićete koji je Vaš nivo znanja engleskog jezika, koji su Vaši ciljevi i planovi, kako bi nastavnik sastavio najbolji plan i program za Vas.

 

Ako želite da učite kod nas, slobodno nam se javite, tu smo za sve informacije. Za probni čas u našoj školi možete se prijaviti putem linka koji se nalazi ispod teksta. Probni čas je svakako besplatan, bez obzira na to da li ste se prijavili po nečijoj preporuci ili ste za našu školu čuli iz drugih izvora.

Odaberite školu po svojoj meri i počnite sa ostvarivanjem svojih ciljeva.

Ako Vam se dopao ovaj tekst, podelite ga sa prijateljima i onima kojima bi mogao biti od koristi.