Zašto IELTS?

Zašto polagati IELTS ispit?

Ukoliko želite da se jednog dana preselite neku drugu državu, želite da dobijete posao u inostranoj kompaniji, ili želite da odete na studije u inostranstvo, znanje engleskog jezika vam je gotovo neophodno. Naravno, mnogo institucija, kako obrazovnih a tako I poslovnih,  želeće da vide sertifikat kao dokaz tog znanja.

Mnogo naših učenika nam je reklo da je razlog njihovog upisa kod nas upravo taj što su prethodno propustili dobru šansu za zaposlenjem ili studiranjem u inostranstvu zbog nedovoljnog poznavanja engleskog jezika, i neposedovanja IELTS sertifikata.

Šta je zapravo IELTS?

IELTS (International English Language Testing System) je standardizovan test engleskog jezika za govornike kojima on nije maternji jezik. On je jedan od najzastupljenijih testova engleskog jezika na svetu, i priznat je od strane većine akademskih institucija u Australiji, Kanadi, Americi, Velikoj Britaniji, Irskoj, Novom Zelandu, i drugim zemljama sveta. Mnogo profesionalnih organizacija I kompanija u kojima možete dobiti posao u svetu takođe zahteva polaganje ovog ispita. Takođe, ukoliko razmišljate u upisu na fakultet ili srednju školu u nekoj zemlji van Srbije, ovaj sertifkat je nešto što se podrazumeva da treba imati.

Iz čega se sastoji ovaj ispit?

IELTS ispit se sastoji iz 4 dela: Reading (čitanje), Writing (pisanje), Listening (slušanje), Speaking (govor). Glavni deo ovog ispita je deo u kome se ispituje vaš govor. U tom delu ispita, kandidat učestvuje razgovoru sa ispitivačem I odgovara punim rečenicama na postavljena pitanja. U ovom delu ispita se može najbolje proceniti koliko tečno govorite engleski jezik i koliko dobro vladate istim. Ovo, naravno, ne znači da treba zapostaviti ostale tri veštine. Na našoj obuci, mi se fokusiramo na sve aspekte koje treba pokriti u toku pripreme za polaganje ovog međunarodnog priznatog ispita.

Ceo ispit traje dva sata i četrdeset pet minuta (slušanje:30 minuta, čitanje 60 minuta, pisanje 60 minuta i govor 11-14 minuta).

Kako se pripremiti za IELTS?

Adekvatna priprema za ovaj test je veoma bitna ukoliko želite da ga položite sa dobrim rezultatom. Dobar rezultat je bitan ukoliko želite da vam se ovaj ispit prizna od strane obrazovnih institucija ili kompanija u kojima želite da konkurišete za posao (I dobijete ga). Ukoliko odlučite da se za ovaj ispit sami pripremate, možete na internetu pronaći mnogo korisnih informacija I izvora iz kojih se možete pripremati. Ipak, ,ukoliko se odlučite da se pripremate uz pomoć profesora, rad sa kvalifikovanim i iskusnim profesorom je veoma bitan, jer samo takav edukator će biti sposoban i spreman da prepozna vaše slabosti i vaše mogućnosti, prilagodi nastavu vašim potrebama i pomogne vam da dođete do uspeha na najefikasniji način.

Koliko traje priprema za polaganje IELTS ispita?

Trajanje pripreme za polaganje ielts ispita u potpunosti zavisi od potreba i trenutnog znanja polaznika. U našem online centru možete dobiti i celokupnu obuku i sveobuhvatno pripremu kako bi ste ielts ispit položili sa odličnim rezultatima. Priprema se odvija isključivo individualno, što znači da se nastava prilagođava potrebama jednog učenika, i potrebe tog učenika se u potpunosti zadovoljavaju, tako da učenik vrlo brzo dolazi do svog cilja.

Zašto NE držimo grupne IELTS kurseve?

Naš cilj je da pomognemo vama da svoj cilj do stignete na najlakši način. To znači da nastavnik treba da se posveti vama i samo vama u toku vaše pripreme. Grupna nastava može da bude efikasna kada se radi o drugim ciljevima i I pripremi za drugačije ispite. Ipak, kada se tiče IELTS ispita, vrlo je bitno da rad bude jedan na jedan, to jest jedan učenik i jedan profesor. U ovakvom načinu rada postiže se najbolji uspeh, što je dokazano iz našeg višegodišnjeg iskustva, i iskustva učenika koji su ove ispit polagali.

Ukoliko ste zainterestovani za rad sa profesorom koji ima višegodišnje iskustvo u uspešnom pripremanju polaznika za IELTS ispit, zakažite svoj besplatni probni čas i uverite se u efikasnost pripreme koju možete dobiti kod nas. Sva nastava je potpuno online, tako da možete nastavi da prisustvujete u online učionici posebno napravljene za ovakve svrhe. Možete da učite iz udobnosti svog doma, svoje najudobnije fotelje uz šolju omiljenog napitka.

Imate pitanja? Slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme